| fasikül

Altyazı Fasikül Gösterimleri 5: Güliz Sağlam

Güliz Sağlam Kimdir?
Marmara Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde okudu. On yıla yakın bir süre yerli ve yabancı çeşitli sinema filmi ve belgesellerde yönetmen yardımcılığı yaptıktan sonra bir süre Filmmor Kadın Kooperatifi’nde gönüllü olarak çalıştı. Bir taraftan bağımsız olarak belgesel film üretimine devam ederken diğer taraftan çeşitli kolektifler içinde video-eylemci olarak toplumsal olayları ve özellikle feminist hareketi, kadın hareketi kampanyalarını ve kadınların barış mücadelesini belgelemeye devam ediyor.

Seçilmiş Filmografi
2017 Singled Out (İspanya-Türkiye, Unit Director ve Yapım Koordinatörü)
2015 Sular Yükselirken (Aljazeera Türkiye)
2015 Kadınlar Cizre ve Silopi’yi Anlatıyor (Kolektif Çalışma -Barış İçin Kadın Girişimi)
2014 Tepecik Hayal Okulu
2012 Sanki Eşittik (Gülfer Akkaya’nın aynı adlı kitabıyla birlikte)
2010 Bölge (Ortak Yönetmen: Feryal Saygılıgil)
2010 Kadınlar Grevde (Ortak Yönetmen: Feryal Saygılıgil)
2009 Kafesteki Kuş Gibiydik (Ortak Yönetmen: Feryal Saygılıgil)
2008 Namus Nedir (Filmmor Kadın Kooperatifi)
2004 Evden Uzakta-Lî Duri Male

Film Gösterimi: Tepecik Hayal Okulu

Süre: 55 dk. / Türkiye, 2014 / Türkçe, İngilizce altyazılı
Yönetmen: Güliz Sağlam
Yapımcı: İlker Berke
Kamer: İlker Berke, Frank Massholder, Güliz Sağlam
Kurgu: Güliz Sağlam, Özlem Sarıyıldız
Ses: Alper Tunga Demirel

Yaşadığı her ânı görsellikle tasvir etme tutkusu, sinemayla büyülenmiş birine tüm yapım zorluklarıyla, engellerle mücadele etme gücü verebilir mi? Birbirinden özgün ve yaratıcı kısa filmleri ve tek uzun metraj filmi Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’la tanınan, Ahmet Uluçay, 2002’de beynindeki tümörle tanışır ve onu aldırmak için ilk ameliyatını olur. Bu film, Uluçay’ın düşle gerçek arasında gidip gelen yaşamına paralel biçimde hastane koridorlarının yarı karanlığından köye, çocukluğa, düşlere, bir sinema tutkununun dünyasına taşır bizi.

Film Gösterimi: Bölge 

Süre: 40 dk. / Türkiye, 2010 / Türkçe, İngilizce altyazılı

Yönetmenler: Güliz Sağlam, Feryal Saygılıgil
Kamera: Güliz Sağlam
Kurgu: Güliz Sağlam, Feryal Saygılıgil
Müzik: Olcayto Art
Yapımcılar: Güliz Sağlam, Feryal Saygılıgil

Yedi kadın işçi. Türkiye’nin dört ayrı şehrinde dört ayrı serbest bölge. Etrafını çeviren yüksek duvar veya tel örgülerle bir çalışma kampını andıran bölgeler. Bu belgeselde, Türkiye’nin çeşitli serbest bölgelerinde çalışan kadın işçilerin çalışma koşullarına ilişkin tanıklıkları, deneyimleri, yaşamla ilgili beklentileri yer alıyor.  Yalnızca bölgenin etrafındaki değil, kadın ve kadın işçi olmanın etrafını çepeçevre kuşattığı tel örgüleri de belirginleştiriyor. Öyle ki, bölgenin sınırlarının nerede kalktığı, neresinin içeri neresinin dışarısı olduğu muğlaklaşıyor…

ÖNEMLİ NOT: Gösterimlere ve söyleşiye katılım ücretsizdir, mekânın kapasitesi sınırlı olduğundan katılmak için [email protected] adresinden rezervasyon yapmanızı rica ediyoruz. (Gösterim 18+ uygulamasına tabidir)

Mekân: Altyazı Sinema Derneği (Kuloğlu Mah. Turnacıbaşı Cad. Sevim Apt. No:3/8 Beyoğlu 34433, İstanbul)

Comments are closed.