Şu An Okunan
Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek

Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek

2011’den bu yana LGBTİ+ temalı filmleri Türkiye’deki sinemaseverlerle buluşturan Pembe Hayat KuirFest, 10. yılına ‘Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek’ konferansıyla başlıyor. Şubat ayında düzenlenecek konferansta kuir sinemanın üretim, gösterim ve dağıtım olanaklarından dünyadan kuir deneyim örneklerine pek çok konu tartışılacak. 

Normal şartlarda yılın ilk aylarında gerçekleştirilmesi planlanan Pembe Hayat KuirFest, Covid-19 pandemisi nedeniyle Eylül ayına ertelenmiş durumda. Bununla birlikte festival Şubat ayında çevrimiçi olarak düzenleyeceği ‘Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek’ konferansıyla kuir sinemacıları, akademisyenleri, aktivistleri ve kültür endüstrisi emekçilerini bir araya getirmeyi hedefliyor. 26-28 Şubat tarihleri arasında üç gün boyunca devam edecek etkinlikte kuir sinemanın üretim ve dağıtım illişkilerinin yanı sıra seyirci ve komünite deneyimleri de değerlendirilecek. Öte yandan ‘Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek’ konferansı hem sanat üretiminin normatif yapısını hem de merkez-çeper ilişkilerini tartışmaya açacak. Konferansta film kültürü tartışmasının çeperinde yer alan Güneybatı Asya ve Kuzey Afrika gibi bölgelerden kuir deneyimlerin sunduğu imkânların da değerlendirilmesi hedefleniyor.

Konferans bünyesinde gerçekleştirilecek ‘Türkiye’de Kuir Sinema ve Kuir Film Kültürleri’ oturumunda değerlendirilmek üzere video-essay ve sunum bildirilerine yönelik bir çağrı da yayınlayan Pembe Hayat KuirFest, kuir deneyim ve perspektiflere alan açan üreticilerin katılımını bekliyor. Oturuma başvuru yapmak için son tarih 6 Aralık 2020.

‘Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek’ konferansı hakkında detaylı bilgi edinmek için: pembehayat.org