Şu An Okunan
Fatih Pınar ile Video Atölyesi

Fatih Pınar ile Video Atölyesi

Fatih Pınar ile Video Atölyesi
Tarih: 8 Aralık, Pazar
Saat: 16:00-19:00
Mekân: Altyazı Sinema Derneği (Kuloğlu Mah. Turnacıbaşı Cd. Sevim Apt. 3/8 Beyoğlu)
İLETİŞİM: [email protected]

Fotoröportaj, multimedya, video-röportaj ve belgesel süreçlerindeki deneyimlerinden örnekler izleyeceğimiz Fatih Pınar’ın atölyesi kapsamında dijitalleşme, videoaktivizm ve sosyal medya imkânları üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek.

ÖNEMLİ NOT: Gösterimlere ve söyleşiye katılım ücretsizdir, mekânın kapasitesi sınırlı olduğundan katılmak için en az 3 gün öncesinden [email protected] adresinden bize yazmanızı rica ediyoruz. (Gösterim 18+ uygulamasına tabidir)

Fatih Pınar kimdir?
1998-2004 yılları arasında Atlas Dergisi’nin fotoğrafçısı olarak çalışırken foto-röportaj yapmayı öğrendi. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte 2004 yılında fotoğraflarla sesleri birleştirerek interaktif hikâyeler anlatmaya ve haber siteleri için çalışmaya başladı. Fotoğraf makinasının dijitale dönüşmesi, video çekmeye de imkân tanıması ve multimedia, videoaktivizm ve sosyal medya’nın yükselmesiyle birlikte video-röportaj çalışmaları üretir oldu.

Ülkenin politik gündemi, çağına tanıklık etme/belgeleme zorunluluğunu kaçınılmaz kılınca, uzun metraj sinema belgeselleri yapmak tarihsel misyonuna dönüştü. Halen de öyle yapıyor; bağımsız gazeteci ve video-journalist olarak politik ve sosyal gündemi takip ederek kısa ve uzun belgeseller hazırlıyor.

10. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali kapsamında
‘Kaza Değil Cinayet’ Gösterimleri:
9 Aralık, 19:00 (Aynalıgeçit)
10 Aralık, 19:00 (TAK Kadıköy)

Film bilgisi:
Kaza Değil Cinayet
Türkiye Turkey, 2019, 40’
Yönetmen Fatih Pınar
Görüntü Yönetmeni Fatih Pınar
Kurgu Burcu Kolbay, Fatih Pınar
Ses Murat Çelikkol
Yapımcı Bergen Assembly 2019

Ülkemizde her yıl binlerce işçi çalışırken ölüyor. İş Cinayeti Almanağı verilerine göre 2018’de en az 1872 işçi çalışırken öldü. Bu vahim tablonun değişmesi için Adalet Arayan İşçi Aileleri 2008’den beri mücadele ediyor. Kaza Değil Cinayet, ailelerin mücadelesinin
özellikle 2019’da geldiği aşamaya odaklanıyor. Belgeselin merkezinde işçilerin göz göre göre öldüğü, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınsaydı hiçbirinin ölmeyeceği çıplak gerçeği duruyor. Bu nedenle işçilerin ölümü “Kaza değil, cinayet!” olarak nitelendiriliyor. Sokakta, yakınlarını kaybettikleri cinayet mahallerinde, adliyelerde, tüm susturulma çabasına rağmen mücadele etmeye devam eden aileler, “Yası tutulmayan işçiler için mücadele verilemez” diyerek ölenleri anmaya, yaşayanlar için mücadele etmeye çağırıyor.

10. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali işbirliğiyle