Şu An Okunan
Şehrin Hayaletleri

Şehrin Hayaletleri

Şehrin Hayaletleri
9′ 56”, 2020, Türkçe (İngilizce altyazılı)
Kamera ve kurgu: Fatih Pınar
Altyazı çeviri: Nazım Hikmet Richard Dikbaş

Video-röportaj ve belgesellerinden tanıdığımız Fatih Pınar bu kez geçmişin ve geleceğin hayaletlerine kamera tutuyor.

Salgın sonucu şehir boşaldı ama kalabalıklar bir göz kırpışı uzaklığında. Fatih Pınar’ın kendi toplumsal muhalefet arşivinden çekip çıkardığı görüntüler Şehrin Hayaletleri’nde boş alanlara nüfuz ediyor. Kalabalıkların bir kaybolup bir belirdiği video, yakın geçmiş ve bugün arasında gidip gelerek İstanbul’un mekânları üzerinde kurulan siyasi tahakkümü de gözler önüne sermekte.

Fatih Pınar
1998-2004 yılları arasında Atlas Dergisi’nin fotoğrafçısı olarak çalıştı ve foto-röportajlar yaptı. Multimedya, video-aktivizm ve sosyal medyanın yükselmesiyle birlikte video-röportaj çalışmaları üretmeye başladı. Bağımsız gazeteci ve video-journalist olarak politik ve sosyal gündemi takip eden kısa ve uzun belgeseller yaptı. Aralık 2019’da Altyazı Sinema Derneği’nde bir video atölyesi de veren Pınar’ın son belgeseli Kaza Değil Cinayet (2019), çevrimiçi düzenlenen 15. İşçi Filmleri Festivali’nin açılış filmi olarak gösterildi.

Altyazı Fasikül: Özgür Sinema’nın İçeriden Dışarıya serisi kapsamında gerçekleştirilmiştir. 26 Mayıs 2020’de, filmin ilk gösteriminin ardından Fatih Pınar’la gerçekleştirilen canlı sohbet için tıklayınız

Click here for English