Şu An Okunan
Eski Çalışanlardan Hak Talebi, Kadıköy Sineması’ndan Yanıt

Eski Çalışanlardan Hak Talebi, Kadıköy Sineması’ndan Yanıt

Kadıköy Sineması’nın eski çalışanları sosyal medyadan bir açıklama yaparak hak taleplerini dile getirdiler. Twitter’da Kadıköy Sineması Emekçileri hesabından yapılan açıklamada sinemanın eski çalışanları Şubat 2020’de işten ayrılmak zorunda bırakıldıklarını ve kimi zaman 15 saat çalıştıklarını iddia ediyor; çalışma koşulları, fazla mesai ücretleri ile sigorta primleriyle ilgili itirazlarını dile getiriyorlar. #KadıköySinemasındaHakGaspı etiketini kullanan çalışanlar, “emekçilerin haklarını alabilmesi için sizi yanımızda görmek istiyoruz” diyerek destek çağrısında bulunuyorlar. Açıklamada, mobbing, aşağılama ve baskıyla karşılaştıklarını dile getiren çalışanların, sinemanın içindeki kameralar aracılığıyla konuşmalarının dinlendiğine yönelik iddiaları da yer alıyor.

Bunun üzerine Kadıköy Sineması yönetimi, ‘Son Günlerde Sinemamız İle İlgili Ortaya Atılan Asılsız İddialara İlişkin Zorunlu Açıklama’ notuyla sosyal medya üzerinden dört sayfalık bir metin paylaştı. Açıklamada, eski çalışanlarının iddialarının aksine tüm maaşların eksiksiz ödendiğine ve sabahçı/öğlenci uygulamasına gidildiği için eski çalışanların iddia ettikleri üzere 15 saat çalışmış olmalarının mümkün olmadığına vurgu yapılıyor. Çalışanların istifa ederek işten ayrıldıklarının öne sürüldüğü açıklamada, ses kaydeden güvenlik kameralarının film şirketlerine hesap verebilirlik ve personel hakkındaki şikayetler gibi gerekçelerle yerleştirildiği dile getiriliyor. Açıklamada “kemik ekip” olarak söz edilen eski çalışanların mobbing iddiasının gerçekliği yansıtmadığına dair ifadeler de yer alıyor. Ayrıca, geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde işe alınan yeni personelin, söz konusu kemik ekibin baskısıyla işten ayrılmaya zorlandığı iddiası da paylaşılıyor.

Filmloverss’tan Erhan Tan’ın hazırladığı “Kadıköy Sineması’nın Eski Çalışanları Tarafından Gündeme Taşınan İddialar Hakkında Taraflarla Konuştuk” başlıklı haberde eski çalışanlardan Cansu Giritli ve Kadıköy Sineması işletmecisi Funda Kocadağ’ın konu hakkındaki beyanlarına yer verilmekte. Kadıköy Sineması’nın açıklamasında, konunun yargıya intikal ettiği yönündeki sosyal medya paylaşımlarına atıfta bulunulurken, kendilerine bu konuda henüz herhangi bir tebligat yapılmadığı da ekleniyor.